Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кунжут або сезам, Індія.
Поживна цінність кунжутного насіння (100 г):
-
калорійність: 573;
-
вуглеводи: 23,4 г;
-
жири: 49,7 г;
-
білки: 17,7 г;
-
вітамін B1: 0,8 мг (53% денної норми);
-
вітамін B6: 0,8 мг (40% денної норми);
-
кальцій: 975 мг (98% денної норми);
-
залізо: 14,5 мг (81% денної норми);
-
магній: 351 мг (88% денної норми);
-
калій: 468 мг (13% денної норми);
-
цинк: 7,8 мг (52% денної норми).
Переваги споживання
Покращує здоров’я кісток
Насіння кунжуту може надати горіховий смак і хрускіт багатьом стравам. Для посилення смаку та поживності насіння просмажте його при 180℃ протягом декількох хвилин, періодично помішуючи, поки воно не досягне золотисто-коричневого кольору.
Додати кунжут можна в гранолу, смузі, печиво. Також кунжут буде корисним насінням під час маринаду м’яса, заправці салатів та під час приготування хумусу.