Кількість
|
Вартість
|
||
|
Корисні властивості бобових полягають у тому, що вони цінні: високим вмістом білків – будівельного матеріалу для організму; клітковиною, яка поліпшує травлення і перистальтику кишечника; повільними вуглеводами, повільно насичують організм; антиоксидантами; вітамінами, амінокислотами та мінералами – корисними речовинами, які зміцнюють імунітет.
З бобових готують супи, додають їх в салати і навіть використовують у вигляді заміни м’ясних виробів. Містить багато білків, клітковини і фолієвої кислоти. Сочевиця корисна в боротьбі з хворобами, пов’язаними з крихкістю судин, ризиками інсультів і інфарктів, серцево-судинними захворюваннями і проблемами з жовчними викидами. Магній в чечевиці нормалізує роботу серця і судин, допомагає швидко доставляти корисні речовини і кисень в клітини. Клітковина з сочевиці покращує роботу шлунково-кишкового тракту, виводить токсини. Ще це грубе волокно сприяє повільному всмоктуванню поживних речовин і вуглеводів – це корисно при діабеті, так як не провокує стрибків інсуліну. Інші властивості бобу допоможуть зміцнити імунітет
Нут популярний на Близькому Сході. Його грубі волокна позитивно впливають на травну систему, нормалізують вагу і обмінні процеси. Нут приводить в норму жовчний міхур, селезінку, печінку, серцево-судинну систему і рівень цукру. Цинк і фолієва кислота роблять нут корисним для вагітних, годуючих мам та людей, які страждають від анемії. Ці корисні бобові допомагають підвищити імунітет, поліпшити роботу мозку і омолодити організм.